Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Gildebor gaat bladruimen tegen overlast en onveiligheid op wegen

375007 hersft

Gildebor begint de eerste week van november weer met bladruimen om overlast en onveiligheid op de wegen zoveel mogelijk te voorkomen. De prioriteit ligt bij de verkeersveiligheid. Daarom maken de medewerkers de belangrijkste wegen en fietspaden als eerste bladvrij. Gildebor kan van tevoren niet aangeven wanneer in welke buurt blad verwijderd gaat worden. De planning voor het opruimen is erg afhankelijk van het weer en het soort boom. De eik laat de bladeren bijvoorbeeld geleidelijk vallen en platanen doen dat in één keer.

Inwoners van Hengelo kunnen helpen om de buurt bladvrij te maken. Als blad uit eigen tuin niet meer in de groene container past, mag het ook meegegeven worden met de bladronde van Gildebor. De medewerkers kunnen het blad eenvoudig meenemen als het op een hoop of grasstrook ligt, niet te dicht bij bomen en struiken, zodat machines die het ophalen er makkelijk bij kunnen. Tot 1 december kunnen mensen hun blad in de openbare ruimte kwijt. Na 1 december houdt Gildebor nog één ronde. Ligt het blad na deze laatste ronde nog op straat, dan wordt het niet meer meegenomen.

Foto: Milad Rezek
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.