Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Verkoopproces Bataafse Kamp in gang gezet

374475 bataafse kamp1

De gemeente Hengelo heeft het proces dat moet leiden tot de verkoop van de Bataafse Kamp in gang gezet. Het is de bedoeling dat het gebouw uiterlijk in het tweede kwartaal van 2019 wordt verkocht.

Marktpartijen die belangstelling hebben, kunnen zich inschrijven om voor de aankoop van het pand in aanmerking te komen. Verkoop wordt gegund aan de partij die in de ogen van een beoordelingsteam het best voldoet aan de gemeentelijke randvoorwaarden. Zo moet het gebied aantrekkelijk worden voor eventuele toekomstige bewoners van het complex en de bewoners van Hengelo. Ook het waterorgel van stichting Scoren in de Wijk moet een plek krijgen in het park dat als een belangrijke stadsentree wordt gezien. Wanneer de inschrijvingsprocedure start, is nog niet bekend.

De gemeente heeft na het vrijkomen van voormalige schoolgebouw gekeken naar de verschillende opties voor herbestemming. Zo is de Bataafse kamp als huisvesting aangeboden aan het Gemeentelijke Belastingkantoor Twente. Ook is gekeken naar een mogelijke nieuwe onderwijsfunctie. Het gebouw is op dit moment in zo'n slechte staat dat verkoop de enige optie lijkt. Alleen al de gebruikskosten voor het huidige pand dragen 500.000 euro per jaar en om het geschikt te maken voor onderwijs zou een investering nodig zijn van minimaal 6 miljoen euro. Dat geldt heeft de gemeente niet, zeker met de opgaaf om tekorten op het sociaal domein terug te dringen en noodzakelijke investeringen in de binnenstad. Verkoop van de Bataafse Kamp is ook in lijn met een eerder raadsbesluit om maatschappelijk vastgoed van de hand te doen.

De Erfgoedcommissie wil dat de Bataafse Kamp na de verkoop de status krijgt van gemeentelijk monument. Die status heeft het nu niet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.