Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Maandag 8 oktober in Hengeloos Peil: Cultuur en binnenstad

372470 hengeloos peil 2

Twee hete hangijzers komen maandagavond aan bod in politiek café Hengeloos Peil. Zo is er veel te doen om culturele voorzieningen. De schouwburg Hengelo en HeArtGallery hebben meer geld nodig om hun ambities waar te maken, maar dat geld is er niet. Hoe gaat het verder met de binnenstad, nu ook C&A vertrekt?

Wethouder Bas van Wakeren, directeur Raoul Boer van de schouwburg, voorzitter Jan Noltes van HeArtGallery en directeur Johan de Jong van poppodium Metropool zitten aan tafel om de besognes binnen de sector kunst en cultuur door te nemen. De schouwburg zou nog een etage willen bouwen op het huidige gebouw en HeArtGallery wil bijdragen van de gemeente om te voorkomen dat de kunstuitleen moet sluiten.

In het dossier binnenstad praten VVD-fractievoorzitter Onno Fiechter, bedrijfsmakelaar Christian de Kinkelder van Ten Hag bedrijfsmakelaardij en directeur/bestuurder Eric Markvoort van Welbions mee. De Kinkelder heeft veel expertise op het terrein van vastgoed in het centrum van Hengelo en laat zijn licht schijnen over actuele ontwikkelingen. Welbions heeft projecten in gang gezet om leegstaande bedrijfspanden om te bouwen tot appartementen.

Columnist Pier van Dijk geeft zijn visie op hoe de stad ervoor staat. Verder wordt de nominatie voor de Persprijs 2019 bekend gemaakt.
Muziek is er van Alina Lorfeo, opgegroeid in Duitsland met Italiaanse roots. Haar muziek is een samensmelting van jazz, pop en wereldmuziek.

Het programma begint om 19.00 uur in brasserie So Nice van de schouwburg Hengelo. Uitzending bijwonen? Je bent van harte welkom. De toegang is gratis!

Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV en de schouwburg Hengelo. Het programma is live te volgen op de radio van de lokale zender. De uitzending is vrijdag om 23:00 te zien op het lokale tv-kanaal van 1Twente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.