Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Appartementen in C&A-pand Hengelo

371493 cena pand1

In het C&A-pand in Hengelo komen appartementen. De winkel aan het Marktplein gaat in augustus volgend jaar dicht. Na vertrek van de winkelketen wordt het gebouw aangepakt, is het plan. Het pand wordt compleet verbouwd om het aantrekkelijk te maken voor ondernemers met kleinere winkels. Op de bovenste etages komen woonappartementen. De buitenkant wordt ook aangepakt en krijgt een modernere uitstraling.

Euverman Temmink & Partners is betrokken bij de herontwikkeling van het pand. "De plannen zijn nog in een beginstadium, waarin wordt gekeken naar de grootte van de appartementen en huurprijzen," zegt bedrijfsmakelaar Paul van Egmond namens het bedrijf. Het gebouw is nu nog één grote winkel met twee etages, maar daar komt dus verandering in. Van Egmond denkt dat de appartementen voorzien in een behoefte op de woningmarkt. Daarnaast is het voor een grote retailer in een stad als Hengelo lastiger om twee etages te vullen.

Het herbestemmen van winkelpanden past in de missie van de gemeente Hengelo om de binnenstad weer aantrekkelijk te maken én om de leegstand te verkleinen. Verschillende gebouwen zijn al op die manier aangepakt, zoals de Telgenflat. Ook Woningcorporatie Welbions heeft recent nog drie winkels gekocht in het eerste deel van de Nieuwstraat. Ook in deze panden komen appartementen.

Het staat nog niet helemaal vast dat de C & A uit de Hengelo verdwijnt. De modeketen is nog op zoek naar een andere plek in de stad, meldt de gemeente Hengelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.