Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

'Vertrek C&A uit Hengelo staat nog helemaal niet vast'

371120 radio ca

HENGELO Het nieuws van de sluiting van de Hengelose C&A-vestiging is hard aangekomen in de stad. De modezaak op de hoek Marktplein-Telgen sluit in augustus volgend jaar de deuren, waarmee een tweede gat valt aan de markt, na de sluiting van V&D.

Maar volgens de gemeente staat het nog helemaal niet vast dat C&A uit Hengelo verdwijnt. De modeketen is nog op zoek naar een andere plek in Hengelo, meldt de gemeente. Maar er ligt wel een aantal eisen op tafel voor een nieuw kwalitatief hoogwaardig en toegankelijk pand. Een roltrap die alleen naar boven gaat zoals in de huidige situatie vindt C&A daarbij bijvoorbeeld niet langer wenselijk.

Er vinden op dit moment gesprekken plaats tussen andere pandeigenaren en de leiding van de winkelketen C&A, aldus de gemeente. Wethouder Gerard Gerrits is bij die gesprekken betrokken: Wij doen er alles aan om C&A te behouden voor Hengelo. Daar werken we op dit moment keihard aan. Hij heeft ook de verwachting uitgesproken vóór eind oktober met een nieuwe stap voor de binnenstad te komen.

Ondertussen meldt De Twentsche Courant Tubantia dat parfumerie Bevelsborg op de hoek van de Enschedesestraat en De Telgen na een halve eeuw de deuren heeft gesloten. De Douglas-keten neemt deze locatie over en opent de nieuwe winkel in november. De medewerkers van Douglas aan de Nieuwstraat verhuizen dan mee.

En de eigenaar van het C&A-pand heeft nieuwe plannen met het complex. Het gebouw wordt compleet verbouwd om het aantrekkelijk te maken voor ondernemers met kleinere winkels. De bovenste etages worden omgebouwd tot woonappartementen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.