Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Hengelose stationshal blijft expositieruimte

370529 foto stationshal

HENGELO De NS wil de verlichte vitrines in de stationshal voortaan beschikbaar stellen voor exposities. De hal is daar bijzonder geschikt voor, zegt Bert Kluin, manager public affairs NS-regio Noordoost, naar aanleiding van de foto-tentoonstelling 150 jaar Stad & Stork die hier sinds enkele dagen valt te bewonderen.

Het gebruik van de vitrines heeft de enthousiaste instemming van Kluin, die onlangs aanwezig was bij de opening van de expositie: Een station moet reuring en beleving bieden, het moet ook aantrekkelijk zijn voor de reizigers. Door dit soort initiatieven krijg je dat van de grond. Op zulke projecten reageren we dan ook altijd met een positieve invalshoek.

Voorwaarde is wel dat de reizigersstroom door deNS-hal niet gehinderd mag worden. Een expositie moet natuurlijk niemand in de weg zitten, dat is een van de afwegingen die we bij een verzoek maken. Dus geen objecten buiten de vitrines. Daar let ProRail ook streng op, zegt Kluin.

De NS werkt wel vaker mee aan initiatieven om een station of de stationsomgeving op te fleuren. Zo hebben we vorig jaar meegewerkt aan het locatietheater Het Verzet Kraakt in Almelo. We hebben geregeld dat er een oude trein, de Blauwe Engel, kwam te staan. En in het Zwolse station zijn videocollages te zien.

De Stork-fototentoonstelling is tot eind dit jaar te zien. HeArtGallery, dat de expositie heeft georganiseerd, is van plan om straks een nieuwe expositie op deze plek te organiseren. Wat dat gaat worden, dat is nog niet bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.