Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Gemeente Hengelo zet veteranen in het zonnetje

370258 radio veteranen

HENGELO Voor de twaalfde keer zet de gemeente de Hengelose veteranen in het zonnetje. Dat gebeurt op zaterdag 29 september tijdens de lokale Veteranendag. Zo n 115 oud-militairen komen op uitnodiging van burgemeester Sander Schelberg naar hotel Van der Valk waar ze een uitgebreid programma wacht.

Schelberg zal ze daar toespreken, stadsdichter Marijke Agterbosch draagt een gedicht voor, de band Back in Time en danseres Wayan Fatmawati treden op en Bert Nijkerk verzorgt een presentatie over dwangarbeid in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verder is er een tentoonstelling van het Twentse Oorlogsmuseum en een static show van legervoertuigen.

Nederland telt in totaal ruim 50.000 veteranen, in Hengelo wonen er bijna 500. Ze zijn ingezet in de Tweede Wereldoorlog, voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea. Jongere veteranen waren actief tijdens vredesmissies in onder meer Libanon, Cambodja, voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.