Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

'Groene klinkers' op terrein Twente Milieu

370052 18 09 25 Twente Milieu legt groene klinkers

Op het terrein van Twente Milieu aan de Wegtersweg in Hengelo zijn de eerste groene klinkers gelegd, geproduceerd met onder meer bodemas afkomstig van Twence. Het terrein aan de Wegtersweg wordt momenteel uitgebreid. Bodemas is een stof die overblijft in een verbrandingsinstallatie na verbranden van huishoudelijk afval. Na opwerking kan het gebruikt worden als bouwstof, ter vervanging van zand en grind in betonklinkers.

De betonklinker, genaamd Dualton, is geproduceerd door Morssinkhof Groep. De toegepaste grondstoffen in de klinker zijn 85% CO2-reducerend ten opzichte van betonnen stenen en tegels die met standaard grondstoffen zijn gemaakt. Kenmerkend voor de klinker is dat het gemaakt wordt van CO2-arm cement in combinatie met minimaal 15% herbruikbaar materiaal. Ook wordt er voor de productie van Dualton minder cement gebruikt dan gebruikelijk bij betonnen bestrating, zonder dat de kwaliteit wordt aangetast. Bovendien past de Morssinkhof Groep olivijn toe, een mineraal dat CO2 bindt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.