Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Kunstenaar Van Dijk vergelijkt stokstaartjes met Hengelose politiek

369138 radio stokstaart

Stokstaartjes. Ze komen in heel zuidelijk Afrika voor, maar volgens beeldend kunstenaar Pier van Dijk zijn ze ook in Hengelo te vinden. Het zijn hele komische beestjes. Ze komen uit hun holletjes als er wat te doen is, vooral als het gratis is. Dan zijn ze heel nieuwsgierig en bereidwillig. Behalve als het wat gaat kosten en er wordt gevraagd om geld, goederen of diensten. Dan trekken ze zich ijlings terug in hun holletjes en weten ze ineens nergens meer van.

Ze lijken met hun gedrag, zo heeft Van Dijk geconstateerd, sterk op de Hengelose politieke partijen. Aanleiding voor een vrolijke foto met een olijk bijschrift: De elf partijen van de Hengelose gemeenteraad. Tijdens de gesubsidieerde fotosessie voor de Gemeentegids, waarbij de PVV uiteraard niet vertegenwoordigd was, wendde wethouder Bas kunst en cultuur van Wakeren (ProHengelo) discreet zijn hoofd af, toen Jos Bataafse Kamp Rikkerink (VVD) en Mariska de circusprinses ten Heuw (SP) elkaar innig omhelsden.

Wie koppen gaat tellen, komt op tien fracties/stokstaartjes. De PVV ontbreekt. Alles wat gesubsidieerd wordt, moet volgens deze partij worden afgeschaft, vooral als het om kunst en cultuur gaat. Ze zijn dus niet vertegenwoordigd op de foto. Enige duiding is wel vereist: Jos Rikkerink was altijd een groot pleitbezorger voor het ombouwen van de Bataafse Kamp tot een kunstcentrum, maar sinds de VVD een coalitiefractie is, hoort Van Dijk daar niet zoveel meer van.

En Mariska ten Heuw trekt al jaren als wethouder aan de financiële touwtjes, als een strenge meesteres in het circus. Zij knalt in de piste met het zweepje.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.