Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

PvdA Hengelo: twee keer per jaar afvalcontainer in elke buurt

368952 radio afval 2

HENGELO De Hengelose PvdA-fractie vindt het geen goede oplossing om hogere boetes uit te delen voor het dumpen van grofvuil. Wethouder Bas van Wakeren overweegt die maatregel om de afvaldump tegen te gaan, maar de PvdA geeft de voorkeur aan een andere aanpak.

Wij kijken liever naar hoe je het de mensen gemakkelijker kan maken en dus het probleem kunt oplossen , aldus fractievoorzitter Marie-Jose Luttikholt, die zich ook enorm ergert aan de rotzooi: Het straatbeeld verloedert en dat is niet bevorderlijk voor het woongenot. Wat de PvdA wil: Wij stellen voor dat er twee keer per jaar in iedere buurt een container wordt geplaatst door Twente Milieu, waar de inwoners hun grof vuil naar toe kunnen brengen. Tevens lijkt het ons goed dat hier de kringloop bij wordt betrokken zodat zij de spullen die nog bruikbaar zijn daar gelijk uit kunnen halen.
De fractie heeft het college van B en W gevraagd dit voorstel verder uit te werken en de kosten hiervan op te nemen in de begroting.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.