Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Breemarsweg gaat tot begin november op slot

368678 radio wegwerk

HENGELO De Breemarsweg zit vanaf donderdag 20 september potdicht voor doorgaand verkeer. De langste straat van Hengelo krijgt nieuw asfalt en parkeerplaatsen, terwijl inritten opnieuw worden bestraat. Ook wordt de nieuwe kruising met Laan Hart van Zuid aangepakt: er komen verkeerslichten en veilig fietsoversteken. De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd om de overlast voor omwonenden en overig verkeer zo beperkt mogelijk te houden. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven

Vanaf donderdag 20 september tot maandag 1 oktober wordt het deel tussen de Boekeloseweg tot aan de kruising Laan Hart van Zuid aangepakt. Dat gebeurt in twee delen, zodat het tankstation vanaf één kant bereikbaar is. Van maandag 1 oktober tot en met vrijdag 2 november is de kruising met de Laan Hart van Zuid en het gedeelte van de Breemarsweg tot en met de kruising Langelermaatweg afgesloten voor al het verkeer.

De werkzaamheden aan de Breemarsweg moeten juist nu uitgevoerd worden, om ervoor te zorgen dat er een veilige en goede verbinding ontstaat tussen de Laan Hart van Zuid en de Breemarsweg, aldus de gemeente. Vanaf vrijdag 28 september gaat het noordelijk deel van de Laan Hart van Zuid (vanaf het Industrieplein tot het Esrein) open. Winkelcentrum Esrein is dan ook vanaf die kant bereikbaar.

Het kruispunt van de nieuwe laan met de Breemarsweg is echter nog niet ingesteld op veel verkeer. De verkeerslichten moeten nog worden geplaatst en ingesteld en het wegdek moet worden geasfalteerd. Er komen opstelstroken voor afslaand verkeer en veilige fietsovergangen.

Pas als dat klaar is kan het verkeer goed en veilig over de kruising, van en naar het Industrieplein via de Laan Hart van Zuid. De gemeente wil de Breemarsweg ook meteeen asfalteren om te voorkomen dat de weg twee keer achter dicht moet. Als alles volgens planning verloopt vindt op vrijdag 2 november de feestelijke opening van het noordelijk tracé van de Laan Hart van Zuid plaats.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.