Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Radio Hengelo TV: €˜net de rosse buurt €™

367930 vensters radiohengelotv

HENGELO Niet iedereen is blij met de metamorfose van de vensters van Radio Hengelo TV op de hoek van de Langelermaatweg en Slijperij tot expositieruimte in het kader van de kunstreeks Zie de Vensters. Een buurvrouw stoort zich nogal aan de ietwat zwoele indruk die het pand wekt. Ik heb het idee dat ik in de rosse buurt van Amsterdam woon , liet ze via Facebook weten.

Het is s avonds geen gezicht, vindt ze: de grote letters in de vensters lichten dan rood op. De vensters zijn ingericht door kunstenaar Pier van Dijk. En de wulpse indruk die de verlichte letters wekken, dat klopt ook wel, zegt hij. De rode lampen in de letters grijpen namelijk terug naar zijn Amsterdamse jeugd, toen hij met vriendjes op het Waterlooplein naar spullen zocht voor het bouwen van radio s: terug naar huis gingen ze steevast door de rosse buurt.

Het is een gelaagd werk , legt Van Dijk uit. De letters ze komen van het dak van het dak van het Rabotheater - vormen het woord HOTEL en houden verband met het Navo-alfabet alfa, bravo, charlie enz . De expositie heet Hotel Romeo & Juliett , - ook Navo-spelling - en kleinere letters vormen het woord luxe kamers met gratis wifi ; hetzelfde staat op andere ramen in morse-code.

We zijn ons bewust dat kunst reacties oproept, je vindt het mooi of je vindt het lelijk. En we gaan zeker met bewoners en kunstenaars in gesprek als dat nodig is, reageert eindredacteur Emile Urban van Radio Hengelo TV. De buren waren uitgenodigd voor de opening. De buurvrouw hoopt dat het tijdelijk is, die rode letters. Ze wordt op haar wenken bediend: over twee maanden komt er nieuwe kunst in de vensters.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.