Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Open dag Tech Base op zondag: 'Wens van politie en brandweer'

367682 techhhhh

Dat de Technology Base op zondag (de rustdag voor menig kerkganger) een open dag houdt, komt door de voorkeur van de brandweer en de politie.

Dat gaf de Overijsselse gedeputeerde Eddy van Hijum gisteren aan tijdens een vergadering van de commissie bestuur van Provinciale Staten. De kwestie van de open dag van komende zondag was aangekaart door de Overijsselse SGP.

De tweehoofdige SGP-statenfractie had eerder in schriftelijke vragen 'ernstig bezwaar' gemaakt tegen het feit dat het evenement uitgerekend op zondag, een heilige rustdag voor veel bijbelgetrouwe christenen, wordt gehouden. De SGP klom in de pen omdat de provincie Overijssel via een zogeheten gemeenschappelijke regeling samen met de stad Enschede bestuurlijk participeert in het innovatieve bedrijventerrein Technology Base en dus in feite mede-organisator van het evenement is.

'Sterke wens'
Provinciebestuurder en ADT-voorzitter Van Hijum zei gisteren dat het de sterke wens van de brandweer en de politie was om de open dag op zondag te laten plaatsvinden. "Zij zijn als onderdeel van de Safety Campus deelnemer aan de open dag en hebben een sterke voorkeur voor de zondag. We hebben het expliciet over de keuze voor de zaterdag of zondag gehad. De wens van de brandweer en de politie heeft de doorslag gegeven", zei Van Hijum over het standpunt van de hulpdiensten, die zondag meerdere demonstraties verzorgen.

SGP'er Van Dijk betreurde dat, maar legde zich er wel bij neer. "Op zich juichen we deze open dag toe. Maar het is jammer dat veel christenen dit evenement nu niet kunnen bezoeken, omdat zij misschien wel heel geïnteresseerd zijn maar bij de invulling van hun zondag een andere afweging en keuze maken."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.