Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Brandstichting bij pand nieuwe sportschool BigGym

366239 biggym brandstichting hengelo

Woensdagochtend heeft er langere tijd brand gewoed bij de ingang van BigGym aan de Hamerstraat in Hengelo. "De brand is vermoedelijk aangestoken met behulp van brandbommen," laat de sportschool in een verklaring weten. Op het moment dat de brandweer arriveerde lag de pui van het pand eruit en woedde er brand. Bij het gebouw zouden 10 bierflesjes hebben gelegen die mogelijk als molotovcocktails zijn gebruikt.

De directie van BigGym betreurt het incident en zegt niet te weten uit welke hoek deze actie afkomstig is. In een reactie wijst de keten wel op de felle concurrentie in de sportscholenbranche. "Fitness is populair in Nederland en sportscholen proberen elkaar te beconcurreren door het aanbieden van zo laag mogelijke abonnementsprijzen."

Het pand aan de Hamerstraat wordt op dit moment verbouwd. De vestiging van BigGym in Hengelo moet later dit jaar opengaan. De fitnessketen is inmiddels een actie gestart om de daders van de brandstichting op te sporen. De persoon met de gouden tip mag een jaar lang gratis komen sporten. Daarnaast ontvangt deze persoon een gratis krat Grolsch bier.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.