Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Herbeleving oprichtingsmoment Stork in Tuindorp 't Lansink

364863 ct tlansink

Tuindorp 't Lansink laat oude tijden herleven. Op zondagmiddag 2 september wordt op het C.T. Storkplein de oprichting van Stork in 1868 nagespeeld. In dat jaar zette C.T. Stork zijn handtekening voor het opzetten van een fabriek in Hengelo.

Rond 14.00 uur wordt het oprichtingsmoment van 150 jaar geleden nagespeeld door inwoners uit Tuindorp 't Lansink en enkele theatergroepen, waaronder het Oud Engels Straat-Theater (OEST). Zij zorgen er voor dat de sfeer uit de negentiende eeuw voor even terugkeert in de door zijn zoon C.F. Stork opgerichte wijk. Het evenement is een initiatief van Stichting Tuindorp, die op deze manier kort stil wil staan bij het jubileum 150 jaar Stork . "Zonder Stork geen Tuindorp t Lansink."

Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. De organisatie roept bezoekers op om ook kleding uit de 19e eeuw te dragen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.