Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Hengelose amateurkunst viert 150 jaar Stork met serie promsconcerten

362443 Poster The Proms 2018

Stork bestaat in september 150 jaar. Voor de Hengelose amateurkunst reden voor een feest. De samenwerkende koepels van amateurverenigingen geven daarom op 14, 15 en 16 september drie promsconcerten in Schouwburg Hengelo. Rode draad in deze concerten is de bewogen geschiedenis van machinefabriek Stork.

Het Twents Jeugd Harmonie Orkest - Armonia, het Koninklijk Hengelo s Mannenkoor en vrouwenkoor POPenzo zorgen voor de muzikale basis van de concerten, met ondersteuning van muzikanten, zangers en zangeressen van Hengelose amateurverenigingen. In totaal staan er maar liefst 220 musici, zangers en zangeressen op het toneel.

Ook de beeldend kunstenaars krijgen een rol te vervullen tijdens deze feestelijke concerten. In de foyer van de Schouwburg wordt een fotopresentatie getoond en diverse verrassende elementen dragen bij aan een echte industriële sfeer, de sfeer van machinefabriek Stork. De regie van dit spektakel is in handen van Hengeloër Bertus Braam.

Het publiek kan actief meedoen. Het uit Engeland overgewaaide fenomeen The Proms geeft bezoekers de kans met het orkest mee te zingen, te klappen en te juichen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.