Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Honderdste editie Volksfeesten Oele

362431 Inhetzonnetje IMG 7520

Volksfeesten Oele, ooit begonnen als een klein buurtfeest, viert dit jaar een jubileum. Op 31 augustus, 1 en 2 september is de 100ste editie van het jaarlijkse volksfeest. Op vrijdagavond start het weekend met een feestavond die in het teken staat van het ivoren jubileum. Oelenaren, oud-Oelenaren, sponsoren, genodigden en vele mensen uit de omgeving worden na enkele officiële momenten getrakteerd op sketchjes uit de oude doos, diverse acts van heden, en gezellige muziek.

Zaterdagochtend vertrekken klassieke en moderne auto s voor de Steenslagrally. Door middel van het bol-pijl systeem navigeren ze zich een weg langs prachtige verborgen plekjes en mooie natuur in Twente en directe omgeving. De kinderen uit Oele en omgeving kunnen zich s ochtends uitleven tijdens allerlei workshops. `s middags vindt het traditionele volgelschieten plaats.

Zaterdagavond zullen op drie verschillende podia de volgende bands hun opwachting maken: Mumfords & Sons (tribute), Bökkers en Livin Room. Tussendoor laten DJ Jelmex, DJ Arjen en Disco Black Light hun kunsten horen. Kaarten zijn te koop via volksfeestenoele.nl.

Zondagochtend komen de liefhebbers van oldtimers aan hun trekken . Aansluitend maken zij met hun oldtimer een rit door de omgeving van Oele. s Middags kunnen geïnteresseerden met een helikopter de hoogte in. Wil je de omgeving eens vanuit de lucht bekijken? Reserveer dan een plek via volksfeestenoele.nl/helikopter.

Nieuwsgierig wat de Volksfeesten Oele nog meer in petto hebben? Kijk voor het programma op www.volksfeestenoele.nl of facebook.com/volksfeestenoele en instagram.com/oelevolksfeesten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.