Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Grijze centrum Hengelo knapt op van streetart

361540 radio graffity 1

HENGELO Het Hengelose centrum krijgt steeds meer kleur door streetart. De bestaande muurschilderingen zijn in de afgelopen weken verder uitgebreid. Het klapstuk volgt binnenkort: de uitbreiding van het grote kunstwerk op de gevel van parkeergarage De Beurs. De wereldberoemde Eelco van de Berg maakt er een tweeluik van: naast zijn reusachtige poezenkop komt een al even indrukwekkende eekhoorn.In de afgelopen weken is de bestaande muurkunst in de binnenstad uitgebreid met fraaie buitenschilderijen. Laatste aanwinst: de drie galopperende paarden op de muur van het oude koetshuis op de hoek van de Pastorie- en de Deldenerstraat. Ook mooi: de zwevende vis op het pleintje voor de bioscoop. En indrukwekkend: de beer met het girlpower meisje op een blinde muur aan de Beekstraat.Inmiddels is op verschillende locaties in de binnenstad zulke streetart te bewonderen. Het is een initiatief van kunstcentrum HeaArtGallery aan de Drienerstraat, waarvan de gevel aan de De Wetstraat vorig jaar zelf ook werd verfraaid met kunst. De werken zijn onderdeel van kunstroute HeArtlane in opbouw. Vorig jaar werd daarmee een begin gemaakt.Een andere grote klapper dreigt overigens te mislukken: het beschilderen van de bioscoop aan de Beekstraat. De grote grijze bunker had vorig jaar al omgetoverd moeten zijn in een kleurrijk kunstwerk. Maar Cinema Hengelo kreeg een nieuwe eigenaar, Pathé, en die is niet zo enthousiast. De initiatiefnemers leggen zich daar evenwel niet bij neer. We nemen nog contact op met Pathé , aldus voorzitter Jan Noltes van HeArtGallery.

In de afgelopen weken is de bestaande muurkunst in de binnenstad uitgebreid met fraaie buitenschilderijen. Laatste aanwinst: de drie galopperende paarden op de muur van het oude koetshuis op de hoek van de Pastorie- en de Deldenerstraat. Ook mooi: de zwevende vis op het pleintje voor de bioscoop. En indrukwekkend: de beer met het girlpower meisje op een blinde muur aan de Beekstraat.

Inmiddels is op verschillende locaties in de binnenstad zulke streetart te bewonderen. Het is een initiatief van kunstcentrum HeaArtGallery aan de Drienerstraat, waarvan de gevel aan de De Wetstraat vorig jaar zelf ook werd verfraaid met kunst. De werken zijn onderdeel van kunstroute HeArtlane in opbouw. Vorig jaar werd daarmee een begin gemaakt.

Een andere grote klapper dreigt overigens te mislukken: het beschilderen van de bioscoop aan de Beekstraat. De grote grijze bunker had vorig jaar al omgetoverd moeten zijn in een kleurrijk kunstwerk. Maar Cinema Hengelo kreeg een nieuwe eigenaar, Pathé, en die is niet zo enthousiast. De initiatiefnemers leggen zich daar evenwel niet bij neer. We nemen nog contact op met Pathé , aldus voorzitter Jan Noltes van HeArtGallery.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.