Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Gemeenteraad Hengelo zoekt opnieuw inwoners met ideeën voor de stad

357717 beren

Een spetterende fontein op de markt of een andere publiekstrekker in het centrum? Wie een goed idee heeft voor Hengelo kan deze op 19 september delen op de motiemarkt. In 2017 werd dit initiatief voor het eerst gehouden én was met vijftien matches meteen een succes. Verschillende Hengeloërs kwamen met ideeen die werden omarmt, zoals een aandenken voor Piet Mondriaan in de vroegere villa van de familie Hulshoff Pol aan de Beursstraat, tegenwoordig het onderkomen van De Buurman & De Dragonder.

Op de motiemarkt kan iedereen zijn of haar idee en plan voor de stad onder de aandacht brengen bij raadsleden. Wie zich heeft aangemeld krijgt op 19 september een kraampje. Raadsleden lopen vervolgens langs de verschillende kraampjes om een toelichting op de ideeën te krijgen en te zien of het iets voor hun partij is.

Is er een match , dan vullen bedenker en raadslid samen een formulier in en leveren dat in bij de marktmeester . Met dat formulier verplichten ze zich om gezamenlijk de tekst voor de motie op te stellen. Deze motie dient de politieke partij vervolgens in bij de raadsbehandeling over de Beleidsbegroting 2019 - 2022.

Raadsleden zijn niet verplicht om met iemand een match aan te gaan. Maar het kan ook net zo goed zijn dat meerdere raadsleden geïnteresseerd zijn in een idee. Of de motie ook wordt aangenomen, is natuurlijk afwachten. Uiteindelijk is het de gemeenteraad die beslist.

Aanmelden kan vanaf 19 juli via www.hengelo.nl/motiemarkt
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.