Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

ROC van Twente en gemeente Hengelo willen méér uit samenwerking halen

357687 Foto ondertekening intentieovereenkomst

Gemeente Hengelo en ROC van Twente willen elkaar de komende jaren nog meer versterken en de samenwerking intensiveren. De partijen werken al jarenlang samen, maar denken dat er nog meer uit te halen is. Dinsdag tekenden het ROC van Twente en de gemeente Hengelo een intentieovereenkomst om de gezamenlijke ambitie kracht bij te zetten.

De gemeente Hengelo ziet de onderwijslocatie aan de Gieterij als een echt visitekaartje voor de stad. Voor het ROC van Twente is de gemeente Hengelo een belangrijke partner om het gebied rondom de onderwijsinstelling nog meer tot een bruisende community te maken. De verbindingen die er zijn tussen het onderwijs en het midden- en kleinbedrijf bieden volgens de twee partijen volop kans voor ondernemerschap.

Eerste ideeën om de samenwerking naar een hoger niveau te tillen zijn er al. Komend jaar moet de toegang vanaf het station naar het ROC worden aangepakt, zodat de techniek en technologie in Hart van Zuid beter met elkaar wordt verbonden. Gedacht wordt aan het ontwikkelen van een techniekpad of aansluiting van de fietssnelweg (F35). Daarnaast is het doel om de ondersteuning en aanpak van kwetsbare jongeren te versterken.

De huidige intentieovereenkomst heeft een looptijd tot 1 september 2019 en geldt als de eerste stap. Het is bedoeling dat andere partijen aansluiten en gaan meedoen met het realiseren van de gezamenlijke ambities. Daarvoor gaan de gemeente en het ROC van Twente gaan het komend jaar gesprek met o.a. het VMBO, Industriële Kring Twente en zorginstellingen. Naar aanleiding van deze gesprekken wordt de overeenkomst aangevuld. Die nieuwe overeenkomst wordt in juli 2019 ondertekend door alle dan participerende partijen.

Foto: Van links naar rechts op de meegestuurde foto: Trudy Vos (lid college van bestuur ROC), burgemeester Sander Schelberg, John van der Vegt (voorzitter college van bestuur ROC) en wethouder Claudio Bruggink.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.