Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

LokaalHengelo stelt vragen over de financiële situatie van het ZGT

356861 299827 zgt hengelo 2 3

LokaalHengelo maakt zich zorgen over de slechte financiële situatie van ZGT. Uit de jaarrekeningen van 2017 blijkt dat het ziekenhuis in zwaar weer zit. Er werd een negatieve financiële resultaat van 15.6 miljoen geboekt. Daarnaast moet het ziekenhuis 20 miljoen euro terugbetalen aan zorgverzekeraars en was er een misrekening van 9.5 miljoen euro uit 2016 die in 2017 gecorrigeerd moest worden.

Voor LokaalHengelo reden om vragen te stellen aan het college van B en W. Raadslid Patrick Rillmann: Na het lezen van deze berichten in de media maakte ik mij nog meer zorgen over het voorbestaan van het ZGT in Hengelo. Inmiddels moeten wij het noodgedwongen al doen met een uitgekleed ziekenhuis en dat baart ons zorgen voor de gezondheidsveiligheid van onze inwoners. Daarnaast vragen wij ons af of deze financiële situatie gevolgen heeft voor de kwaliteit en kwantiteit van zorg in de ZGT locatie in Hengelo.

De partij heeft het college gevraagd in hoeverre zij is geïnformeerd door de raad van bestuur van het ZGT over deze financiële situatie. LokaalHengelo wil ook weten of er een maatregelenpakket is waar het college over beschikt om de kwaliteit van zorg voor haar inwoners te kunnen garanderen. Dit in het geval ZGT door de slechte financiële situatie verder moet inkrimpen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.