Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Volwaardig IVF-behandeling nu ook in Twente mogelijk

356163 Fertiliteitskliniek

Twentse echtparen met een kinderwens kunnen vanaf nu voor een complete ivf-behandeling in Hengelo terecht. Dat betekent geen reisafstanden meer naar locaties elders in het land, zoals naar Zwolle. Het IVF-ICSI laboratorium, Fertiliteitskliniek Twente, is voorzien van de meest geavanceerde apparatuur zoals een embryoscoop. De eerste behandelingen zijn inmiddels gestart.

Al in 2016 besloot het toenmalige ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tot een uitbreiding van 13 naar 16 IVF klinieken in Nederland. De wens voor deze bijzondere vergunning voor een IVF-ICSI lab in Hengelo werd gehonoreerd, waarmee in het oostelijk deel van Nederland nu ook de volledige behandeling kan worden aangeboden.

De onderzoeks- en behandelmogelijkheden worden steeds verder uitgebreid. Zo wordt in samenwerking met een Duitse spermabank donorzaad goed beschikbaar gemaakt. Er zijn geen wachtlijsten en inseminatie vindt plaats in Hengelo. Ook is in het begin van dit jaar het andrologielaboratorium van Medlon overgenomen.

In de kliniek werken gynaecologen uit de ziekenhuizen MST en ZGT, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers.

Foto: ZGT
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.