Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Werknemers AkzoNobel in Hengelo staken woensdag voor betere CAO

356159 akzo nobel1

Werknemers van AkzoNobel in Hengelo leggen woensdag het werk neer. Op verschillende locaties van het bedrijf zijn deze week 24-uursstakingen voor een betere cao. Dinsdag voeren werknemers actie in Sassenheim en Wapenveld.

Vakbonden eisen een loonsverhoging van 3,5% per jaar, een eenmalige uitkering van 2500 euro en een bijstorting in het pensioenfonds van 400 miljoen euro. Daarnaast moet het huidige sociale plan worden verlengd tot 2022 en willen vakbonden dat voor werknemers van het verkochte bedrijfsonderdeel Specialty Chemicals een werkgarantie komt voor vijf jaar.

Werknemers zijn tot acties overgegaan omdat AkzoNobel niet afdoende heeft gereageerd op een ultimatum van FNV Procesindustrie en CNV Vakmensen. Erik de Vries, bestuurder FNV Procesindustrie, laat via de website van het FNV weten dat de bonden afgelopen weekend zelf contact gezocht met AkzoNobel hebben gezocht en openingen hebben geboden om tot een oplossing te komen. "Tot een akkoord is het niet gekomen, AkzoNobel heeft geen enkele toezegging gedaan. Al eerder wezen de medewerkers het eindbod van het bedrijf af."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.