Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Huisartsenpost Hengelo krijgt plek in ZGT

355592 299827 zgt hengelo 2 2

De Huisartsenpost in Hengelo krijgt definitief een plek binnen de muren van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). De Huisartsenpost komt straks op de plek waar voorheen de Spoedeisende Hulp zat. De bedoeling is dat de inhuizing van de post medio 2019 gerealiseerd is.

Met het oog op de sluiting van Spoedeisende Hulp eerder dit jaar, zijn ZGT en de huisartsen om tafel gegaan om te komen tot nieuwe afspraken over de invulling van de spoed zorg in Hengelo en omgeving buiten kantoortijden. De huisartsen wilden extra ondersteuning vanuit ZGT met onder meer een spoedeisende hulp verpleegkundige tijdens de openingstijden van de Huisartsenpost. Dit gaat ook gebeuren. Er kom ook extra ondersteuning in de weekenden en feestdagen tijdens piekuren van een Verpleegkundig Specialist/ANIOS en beschikbaarheid van röntgendiagnostiek op afgesproken tijden.

Luc de Vries, voorzitter bestuur Huisartsenpost Hengelo: De huisartsen in de regio Hengelo vinden het belangrijk dat spoed huisartsenzorg goed toegankelijk en patiëntveilig is. De Huisartsenpost Hengelo is al vanaf de oprichting in 2006 de continue factor in de spoedzorg buiten kantooruren. Door de samenwerking met ZGT blijft het mogelijk om de spoed huisartsgeneeskundige zorg dichtbij de patiënt te leveren, met ondersteuning van het ziekenhuis voor snel diagnostiek."

Ton Ruikes, bestuursvoorzitter ZGT: Voor goede zorg is een intensieve samenwerking tussen ziekenhuis en huisarts ontzettend belangrijk. Met deze afspraken komen we, letterlijk en figuurlijk, nog dichter tot elkaar. De huisartsen kunnen de patiënten in Hengelo en omstreken nog beter helpen doordat wij als ziekenhuis expertise inbrengen. Dat betekent voor de patiënt extra service en korte lijnen die zorgen voor een goede overdracht indien nodig. Al met al een mooie stap dus.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.