Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Nederlands wielertalent in de Ronde van Enter

355294 Jelle Bootsveld Sportfotonl Dick Soepenberg

Wielertalenten uit heel Nederland strijden op zaterdag 7 juli tegen elkaar in de Ronde van Enter, dit jaar de vijfde editie.

Deze organisatie heeft dit jaar ook een klassieker voor meisjes en vrouwen op het programma staan. Deze wedstrijd voor de nieuweling-meisjes en junior-vrouwen telt mee in het Healthy Ageing Tour-klassement, een competitie om de ontwikkeling van jonge rensters een duwtje in de rug te geven. Deze categorie heeft maar weinig klassiekers in Nederland en we willen graag alle jeugd een kans geven om ervaring op te doen in een klassieker, aldus de organisatie. De wedstrijden in deze categorieën starten om 14.00 uur. Voorafgaand start om 11:00 uur de wedstrijd van de nieuwelingen-jongens.

De junioren-heren beginnen om 17.00 aan hun 136 kilometer. De jongeren maken een grote ronde door Twente, de ervaren cracks koersen op een veel korter parcours. Rond de klok van 18.00 start het pak van elite-renners en amateurs aan hun rondje om de kerk in de Ronde van Enter. Deze wedstrijd maakt deel uit van de VIRO criterium-cup. De competitie bestaat naast Enter uit criteriums in Markelo, Borne, Oldenzaal en Goor.

Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.