Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Montessori College Twente trots op slagingspercentage eindexamenkandidaten

355235 logo Montessori twente

Het Montessori College Twente is trots op de resultaten van de eindexamenkandidaten. De school laat weten dat dit jaar 97% van de leerlingen is geslaagd op de mavo, 93% op de havo en maar liefst 100% op het vwo. "Het is onze insteek om iedere leerling kansen en mogelijkheden te geven gedurende hun schoolcarrière. Er zijn leerlingen die met een mavo- of havo-advies zijn ingestroomd en eindexamen hebben gedaan op één of twee niveaus hoger dan vooraf ingeschat door het basisonderwijs. Ook zijn er leerlingen op alle niveau s cum laude zijn geslaagd," zegt een woordvoerder.

Bijzonder is het resultaat van één van de vwo-geslaagden, die vijf jaar geleden naar Nederland kwam en destijds nog geen woord Nederlands sprak. Binnen het vwo heeft meer dan de helft van de leerlingen (54%) naast het vwo-examen ook het International Baccalaureate (IB-examen) Language and Literature A, Higher Level afgelegd.

Woensdag 4 juli (havo en vwo) en donderdag 5 juli (mavo) worden de diploma s uitgereikt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.