Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Zorgen bij GroenLinks Hengelo over mogelijke milieuschade door brand bij Twence

354879 groenlinks hengelo1

GroenLinks Hengelo maakt zich zorgen over de mogelijke milieuschade die de brand bij Twence heeft veroorzaakt. De partij gaat daarover in de raadsvergadering vragen stellen aan het college van B en W. Zaterdagavond vatte een enorme afvalberg op het terrein bij Twence vlam. Het gevolg was flinke rook- en stankoverlast in de grote delen van Twente. Door de inzet van een Defensie-helicopter en gebruik van tienduizenden liters bluswater kon de brand maandag worden geblust.

Fractievoorzitter Jan Evers van GroenLinks Hengelo wil van het college weten of er giftige stoffen in lucht, bodem of water terecht zijn gekomen. Hij verwijst als schrikbeeld naar de brand bij Vredestein jaren geleden, waar het Twentekanaal ernstig verontreinigd raakte door het bluswater. De partij wil ook weten hoe de brand heeft kunnen ontstaan ondanks de aanwezigheid van warmtesensoren en welke veiligheidsmaatregelen worden genomen om herhaling te voorkomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.