Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Hengelo krijgt vijfde zwemopleidingscentrum KNZB

354872 twentebad1 2

De Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) gaat in Twente een nieuw opleidingscentrum openen. Het nieuwe 50-meter sportbad van het Twentebad krijgt daarin een belangrijke rol. Er zijn momenteel opleidingscentra in Amsterdam, Eindhoven, Drachten en Den Haag. Hengelo wordt de vijfde locatie.

De KNZB wil de zwemsport in de regio Oost meer tot bloei brengen . Dat betekent niet alleen de focus wordt gelegd op het ontwikkelen van talent, maar ook meer mensen warm maken voor de zwemsport. Het opleidingscentrum biedt mogelijkheden voor zwemsportverenigingen uit de regio voor extra ondersteuning en begeleiding van professionele trainers. Regionale talenten hoeven straks niet al op jonge leeftijd onnodig veel te reizen voor hun sport of te verhuizen.

Wethouder Sport Claudio Bruggink: "Net als bij andere sporten zet Hengelo met de zwemsport in op vitale verenigingen met breedtesport als basis en wordt regionale samenwerking gezocht in Twente voor talentontwikkeling. De komst van een opleidingscentrum van de KNZB is dus niet al leen een mooie opsteker voor Twente, maar ook voor de rest van de regio. Wij hebben als nieuw college in ons coalitieakkoord aangegeven dat een nieuw opleidingscentrum (RTC) voor de zwemsport een van onze speerpunten is voor de komende coalitieperiode. Ik ben blij dat dat nu al gerealiseerd kan worden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.