Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Zeer grote brand op bedrijfsterrein Twence

354400 20180701 bran twence

Op het terrein van afvalverwerker Twence is zaterdagavond een grote brand uitgebroken. Die ontstond in een enorme grote berg bedrijfsafval. De bedrijfsbrandweer van Twence kreeg hulp van brandweerkorpsen uit de hele regio om het vuur te blussen.

Om de brand onder controle te krijgen is ook blusapparatuur van Defensie ingezet, waaronder een blushelikopter en crashtender. De crashtender van Defensie is een speciaal type brandweervoertuig die wordt ingezet bij grote branden. De wagen heeft zo'n 12000 liter water bij zich. "We hopen dat het vuur snel onder controle is als we er een enorme plas water op uitstorten. Op een normale manier kan het dagen duren voordat het uit is", aldus een woordvoerder van de brandweer. De berg bedrijfsafval is 20 meter hoog en heeft een omvang van 150 vierkante meter. Volgens de brandweer zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen, maar adviseert wel om ramen en deuren gesloten te houden.

Beelden / reportage: Marcel Tettero
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.