Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Herinrichting Enschedesestraat loopt vertraging op

353453 enschedese straat1 1

De herinrichting van de gehele Enschedesestraat gaat langer duren dan aanvankelijk gepland. In de oorspronkelijke planning zouden de werkzaamheden tot aan de Wemenstraat voor de bouwvak worden afgerond. Dit is niet haalbaar blijkt uit een tussentijdse evaluatie. Het deel tot aan de kruising Enschedesestraat - Wemenstraat gaat nu op 2 juli van start en moet eind 2018 zijn afgerond. De kerktuin en de kruising met de Wemenstraat start na de feestdagen en moet in het voorjaar van 2019 zijn gerealiseerd. De planning voor de herinrichting van de Langestraat en het Burgemeester Jansenplein moet nog worden bepaald.

Oorzaken van het uitlopen van de planning is dat gekozen wordt om de werkzaamheden gefaseerd uit te voeren, zodat winkels, horeca, evenementen en de kerk goed bereikbaar blijven in de zomerperiode. Ook zijn er tegenvallers bij de herinrichting. Er blijken extra ondergrondse werkzaamheden noodzakelijk, waaronder vervanging van de riolering. Een andere oorzaak voor de uitgelopen planning is de hausse in de bouw. Nederland heeft te maken met fors opgelopen levertijden van bouwmaterialen in vrijwel elk project. Het beïnvloedt ook de planning van herinrichting van de Enschedesestraat op een negatieve manier.

Dit voorjaar startte de werkzaamheden met de aanleg van een proefvak tussen Eetcafé De Appel en reisbureau TUI. Het proefvak moest inzicht geven in: meest efficiënte werkaanpak door aannemer, materiaalgebruik en beperken van overlast voor ondernemers en passanten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.