Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Inwoners Veldwijk willen mogelijk renovatievergoeding van Welbions

353376 claim welbions

Inwoners van de wijk Veldwijk eisen mogelijk een renovatievergoeding van Welbions. Tenminste één bewoner heeft een advocaat in de arm genomen. Het kantoor, Lloyd advocaten uit Veendam, zegt inmiddels een claim in voorbereiding te hebben tegen woningbouwcorporatie Welbions tot betaling van de wettelijke renovatievergoeding van 5799 euro per woning. Dit is het bedrag waar betrokkenen volgens het advocatenkantoor mogelijk recht op hebben. Via een brief zijn inmiddels meerdere bewoners in de wijk benaderd om zich aan te sluiten bij deze claim, zodat een zaak kan worden gestart.

Vanaf 2014 heeft Welbions in de wijk Veldwijk een grootschalige renovatie uitgevoerd aan portiekwoningen aan onder meer de Archimedesstraat, Diogenesstraat, Platostraat en Twekkelerplein. Tijdens de renovatie waren woningen feitelijk onbewoonbaar en moesten de meeste bewoners tijdelijk noodgedwongen ergens anders wonen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.