Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Hengeloër Martijn Guillot naar EK heren softbal

351912 giants

Martijn Guillot uit Hengelo doet van 25 tot en met 30 juni mee aan de Europese Kampioenschappen Men s Fastpitch softbal. Dat de softballer zich een plaats heeft verworven in het Nederlands team mag wel bijzonder worden genoemd. Hij is niet meer de jongste, maar door zijn tomeloze inzet, technisch inzicht en het juiste karakter heeft hij opnieuw een plek weten te bemachtigen in dit team.

Het Nederlands Koninkrijksteam, waarvan Guillot deel uitmaakt, werd driemaal Europees kampioenschap. Behalve in 2003 werden ook de eerste twee edities gewonnen in 1993 en 1995. Nederland staat op de wereldranglijst voor het heren softbal op de 16e plaats.

Guillot is sinds zijn jeugd lid van de honk- en softbalvereniging Giants Hengelo waar hij honkbal speelde. Vanwege zijn talent kon hij jarenlang bij diverse verenigingen in Nederland op hoog niveau honkballen.

De laatste jaren speelt hij herensoftbal bij de buren van Giants in Enschede, maar is Hengelo altijd trouw gebleven. Omdat zijn kinderen ook graag de honk- en/of softbalsport willen beoefenen zijn deze lid geworden van Giants. Daar, bij de beeballers (de tak van sport voor de allerkleinsten), staan ze onder leiding van Martijn
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.