Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Instrumentale fusionband Marutyri in Café Metropool

350968 marutyri web

Marutyri is een Rotterdamse instrumentale fusion band. Met hun diepe en stevige grooves, intense harmonieën, verhalende solo's en goed gearrangeerde stukken, heeft Marutyri sinds de oprichting in 2014 snel naam gemaakt in de jazz en fusionwereld. Op 21 juni komt de band naar Hengelo voor een optreden in Café Metropool.

Marutyri is in 2014 opgericht door studenten van Codarts, het Rotterdams conservatorium, en stond binnen een jaar na oprichting al op het North Sea Jazz Festival. Daarna verscheen de EP Tribe en won de band de NPO Radio 6 Soul & Jazz Award voor beste talent.

De bandleden delen hun artistieke ideeën en hebben allemaal hun eigen inbreng, kent een sterke focus en een ijzeren discipline. Marutyri heeft inmiddels een volledig album uit in de vorm van Inner Movements en met deze plaat is de band klaar voor een volgende stap.

Enkele lovende recensies lees je hieronder, zet tijdens het lezen ervan de muziek aan, dan weet je dat je hier vanavond bij wilt zijn!

I just wanted to say congratulations! The band and tunes sound wonderful . Michael League, Snarky Puppy

Afwisselend, muzikaal meeslepend en voorzien van een eigen identiteit, klinkt Marutyri op Inner Movements als een goed geolied collectief waarvoor een mooie toekomst is weggelegd. - Erno Elsinga, Jazzenzo

Jazzrock Café Metropool

Locatie: Muziekcafé Metropool Hengelo
Zaal open: 17:00
Aanvang: 20:30
Gratis toegang
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.