Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Carintreggeland heeft koper voor de 79 duplexwoningen in de Bloemenbuurt

349208 duplex johannaweg

Carintreggeland heeft een koper gevonden voor de 79 duplexwoningen in de Bloemenbuurt. Wie de nieuwe eigenaar van de woningen is, dat is nog niet bekend gemaakt. Volgens Carintreggeland zou het gaan om een particuliere investeerder. Vastgoedbeheer Twente doet vanaf per 1 augustus de verhuur en beheer van de woningen. Huurders zijn deze week per brief geïnformeerd over de verkoop door Twinta Wonen, het dochterbedrijf van Carintreggeland.

Vorige maand werd duidelijk dat de Carintreggeland af wilde van de 79 duplexwoningen in de Hengelose Bloemenbuurt. De woningen zouden niet meer geschikt zijn voor senioren en nu voornamelijk aan jongeren worden verhuurd. De gemeente Hengelo, die op de hoogte was van de verkoopplannen, wilde dat Welbions de duplexwoningen zou overnemen, maar Carintreggeland liet weten dat dit geen uitgemaakte zaak was. Meerdere partijen zouden interesse hebben.

Het College van B en W schreef in april nog aan de zorginstelling het belangrijk te vinden dat de woningen behouden worden voor de gereguleerde sociale huurmarkt. "Onze zorg gaat uit naar de beschikbaarheid van goedkope huurwoningen en de leefbaarheid in deze buurt. Het mogelijke scenario dat een partij de woningen onttrekt aan de gereguleerde sociale huurmarkt is zeer ongewenst."

Carintreggeland laat weten dat de status van de woningen voorlopig onveranderd blijft en dat de woningen beschikbaar blijven voor de sociale woningmarkt. Dit zou contractueel zijn afgesproken met de nieuwe eigenaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.