Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Milieupark Wegtersweg krijgt ruimere openingstijden

348304 afvalcontainer 2

De openingstijden van het Milieupark aan de Wegtersweg worden verruimd. Zo gaat het afvalbrengpunt voortaan om 09:00 uur open in plaats van 09:30. De gemeente Hengelo denkt dat ruimere openingstijden het voor meer mensen mogelijk maakt om afval naar het Milieupark te brengen. Daarnaast is het afvalbrengpunt in juni, juli en augustus op donderdagavond tot 20.00 uur geopend. Normaal gesproken sluit de locatie aan de Wegtersweg al om 16.00 uur. Het gaat om een proef die per 1 juni ingaat.

De gemeente heeft van veel inwoners de wens ontvangen dat de openingstijden verruimd moeten worden. Daaraan wordt nu gehoor gegeven. In september volgt een evaluatie. De nieuwe openingstijden kunnen mogelijk nog verder wijzigen. De gemeente gaat komende zomer inwoners via het HengeloPanel vragen of bewoners uit de voeten kunnen met de nieuwe openingstijden, maar ook of ze andere wensen hebben. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld dat het Milieupark op zaterdag langer open is.

Het HengeloPanel is een grote groep inwoners, die een aantal keren per jaar via internet een vragenlijst van de gemeente invult. Zo weet de gemeente wat inwoners vinden van het gemeentelijk beleid en welke ontwikkelingen er plaatsvinden in.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.