Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Coalitieprogramma Hengelo is klaar

348302 stadskantoor hengelo 3

ProHengelo, VVD, SP en D66 zijn het eens over een coalitieprogramma en de portefeuilleverdeling. Dat betekent dat Hengelo een nieuw college krijgt. De vier partijen hebben de afgelopen weken intensief met elkaar gesproken over de plannen voor Hengelo. Vrijdag zijn de onderhandelingen afgerond. Er is een akkoord op hoofdlijnen, waarin niet alles is uitgewerkt en geregeld. Zo wordt ruimte gecreëerd om samen met de raad en de stad hieraan verder invulling te geven.

Maandag 4 juni zal Bas van Wakeren van Pro Hengelo namens de betrokken partijen het coalitieprogramma overhandigen aan Burgemeester Sander Schelberg, de voorzitter van de gemeenteraad. Op dinsdag 12 juni wordt het nieuwe college geïnstalleerd tijdens een extra raadsvergadering. De coalitie wil graag met de raad en de samenleving in gesprek gaan over dit nieuwe coalitieprogramma tijdens een Politieke Markt op 20 juni.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.