Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

VVD Hengelo: "Schrappen homorol uit musical door openbare school is onacceptabel"

347765 onno fiechter 2

Fractievoorzitter Onno Fiechter van VVD Hengelo is verontwaardigd over het besluit van openbare school de Anninksschool om een homorol uit een musical te schrappen. Leerlingen van groep 8 van de school zijn bezig met een eindstuk en kwamen op het idee om in het script een jongen en een meisje te vervangen door een homostel. Ben de Vlugt, directeur van de school, besloot om dat niet toe te staan omdat dit gevoelig zou kunnen liggen bij een gezin van Jehova's getuigen dat een dochter in de betreffende klas heeft zitten. De Vlugt achtte het waarschijnlijk dat het meisje dan niet zou mogen meedoen aan de musical en die situatie wilde hij voorkomen.

Onno Fiechter: "In Nederland lopen we voorop als het gaat om homo-emancipatie. Wij zijn het eerste land waarin paren van gelijk geslacht mogen trouwen. Een land waarin we na een lange strijd ook op christelijke scholen docenten niet meer mogen weigeren om het enkele feit dat zij homoseksueel zijn. Ik ben helemaal trots dat er een basisschool in Hengelo is waar leerlingen kiezen voor een homostel in hun eindmusical. Het is fantastisch dat we in een stad wonen waar dat normaal is."

Fiechter wil dat de zaak wordt rechtgezet en roept de directeur op om excuses aan te bieden. De fractievoorzitter van de Hengelose VVD vindt dat je zeker van een openbare school mag verwachten dat de Nederlandse waarden worden bijgebracht aan leerlingen. "Daar koos de directeur niet voor. Hij vindt het acceptabel dat, omdat iemand er moeite mee heeft deze rol wordt geschrapt uit de eindmusical van groep 8. Sterker nog: hij kiest er zelf voor om deze rol te schrappen. Dat is toch niet normaal?"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.