Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Wielertalenten in Stork Nacht van Hengelo

De organisatie van Stork Nacht van Hengelo kiest voor de komende uitgave voor jong wielertalent. Net als in 2016 mogen de wielervedetten van morgen zich presenteren aan het Hengelose publiek.

Bij de editie van 2016 won Coen Vermeltfoort, die het jaar daarop prof werd bij Team Roompot en nog altijd onder contract staat bij deze Nederlandse pr continentale formatie. Vorig jaar kruisten de allerbeste wielrensters van Nederland de degens in de Hengelose binnenstad. Het was olympisch kampioene Anna van der Breggen, die zich toen op een propvolle Markt ten overstaan van een enthousiast publiek tot winnares liet huldigen.

Ook dit jaar keek de organisatie aanvankelijk naar een criterium voor vrouwen. Maar net als bij de profs bij de mannen was het aanbod van deelnemers mager. Onder meer door trainingskampen en blessures bleek de beschikbaarheid dit jaar niet zo goed als het jaar daarvoor. In het criterium komt onder andere Joey van Rhee van Monkey Town in actie, die met een podiumplaats in de Ronde van Drenthe al eens toonde niet onder te doen voor een niveau hoger. Deze week werd hij districtskampioen van district oost in Hellendoorn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.