Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Gratis plantje voor tuintegel tijdens Groenmarkt

344910 stoeptegels1

Een tegel ruilen voor een plantje, dat is een actie tijdens de Groenmarkt die zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur wordt gehouden op het pleintje aan de Wetstraat. De Groenmarkt is een initiatief van ondernemers en de gemeente Hengelo. Doel is om te stimuleren dat Hengelose tuinen groener worden. Er kunnen maximaal twee tegels per persoon worden ingeleverd.

Een groene tuin is om meerdere redenen belangrijk. Zo zorgt meer groen in de tuin voor betere waterafvoer bij heftige regenbuien. Liggen er veel stenen, dan blijft het water langer staan en treedt er meer wateroverlast op, terwijl in een groene tuin het water gewoon de grond in kan. Een tuin met veel groen zorgt bovendien voor meer biodiversiteit in de stad. Meer struiken of planten in de tuin zijn onmisbaar voor insecten, zoals bijen, maar ook voor vlinders en vogels.

Tijdens de Groenmarkt vertellen medewerkers van waterschap Vechtstromen over regenwateropvang en het voorkomen van wateroverlast. De Tuinfee zorgt voor tuininspiratie met mooie producten, IVN Hengelo en de KNNV Vereniging voor Veldbiologie organiseren bomenexcursies om 12.00 uur en 14.00 uur en de Bijenvereniging Hengelo geeft voorlichting over biodiversiteit. SWB Horeca vestigt de aandacht op de eetbare tuin met hapjes. Ook de Natuur- en Milieuraad Hengelo, de Groene Loper Hengelo en het Zonnecollectief Tuindorp Hengelo zijn aanwezig met informatie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.