Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

PvdA: waarom is winkelcentrum Esrein bijna onbereikbaar?

344787 radio esrein

HENGELO Waarom is er in t Genseler een ondergrondse container geplaatst op een plek waar de buurt het niet mee eens is en waarvan het bezwaar ook nog is afgehandeld? En waarom zijn verschillende toegangswegen naar winkelcentrum Esrein tegelijk afgesloten zodat, tot grote ergernis van de winkeliers, het Dikkersplein alleen toegankelijk is via de Laan Hart van Zuid?

Die vragen heeft PvdA-fractievoorzitter Marie-José Luttikholt bij het college van B en W op tafel gelegd. Ze wijst daarbij op de woorden van burgemeester Sander Schelberg bij de installatie van de nieuwe gemeenteraad: Samen voor de stad. Luttikholt: Als PvdA willenwe hier aan toevoegen: met trots en eigenzinnigheid! Helaas moeten we constateren dat dit nog niet zo goed lukt.

Zoals dus de ondergrondse container in t Genseler en de beperkte bereikbaarheid van het winkelcentrum. De PvdA vindt een sluitend netwerk van ondergrondse containers weliswaar belangrijk. Maar: Wat wij niet begrijpen is dat het college op zo n gevoelig dossier blijft doordenderen en niet via overleg met de bewoners in dat gebied tot een oplossing kan komen.

En over het Esrein: De ondernemers zitten al jaren in de rotzooi en het is dus van groot belang dat gemeente ervoor zorgt dat de overlast tot een minimum wordt beperkt. Wij begrijpen niet dat er voor deze oplossing is gekozen. Luttikholt wil graag weten waarom er niet is overlegd met de ondernemers over een aanvaardbare oplossing.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.