Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Ronnie Flex, Martijn Fischer en Tony Junior tijdens Stork Nacht Van Hengelo

341383 opkarakter

Hengelo zonder De Nacht begin juni is inmiddels ondenkbaar. Al ruim 40 jaar is De Stork Nacht van Hengelo een begrip in Twente en de wijde omgeving. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers naar de Hengelose binnenstad voor een avond gezelligheid. Ook dit jaar weer op vrijdag 1 juni.

Naast een uitgebreid wielrennersveld is er ook weer veel aandacht voor muziek. Op het marktplein verzorgt Metropool dit jaar weer het gratis toegankelijke concert. Grote publiekstrekkers zijn dit jaar Martijn Fischer zingt hits van Hazes, Ronnie Flex & Deuxperience Band en DJ Tony Junior.

Maar ook de dagen ervoor en erna gebeurt er het nodige rondom 'De Nacht' dat hoofdbestanddeel is van het meerdaags festival dat de naam 'Op Karakter' heeft gekregen:

Op donderdag 31 mei wordt afgetrapt met een Music Battle. Na voorronden bij het KRANG Festival en BAM! Festival zal muzikaal talent strijden voor een podiumplek in het voorprogramma van Golden Earring en natuurlijk eeuwige roem. De Music Battle is een samenwerking tussen poppodium Metropool, PopScool en Op Karakter.

Nieuw en afsluitend van het festival is het Maibaum Fest Twente. Het marktplein wordt op 2 juni omgetoverd tot een Duitse biergarten met Duitstalige muziek en Duitse lekkernijen. Duitse ingrediënten voorzien van Holländische gemütlichtkeit.

De toegang is op alle drie dagen gratis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.