Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Goed idee voor de binnenstad? Vraag een Stadscheque aan!

341331 beren

Wie met een goed idee komt voor de binnenstad, maakt kans op een stadscheque van minimaal ¬ 250 tot maximaal ¬ 2.500 per project. Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) en de gemeente Hengelo willen met de Stadscheque ondernemende Hengeloërs uitdagen om met goede ideeën te komen voor de stad. De provincie Overijssel heeft in 2017 ¬ 25.000 ter beschikking gesteld om dit mogelijk te maken. Van dat bedrag is nog een deel beschikbaar.

Dit jaar zijn tot dusver bijdragen toegekend voor de volgende initiatieven: Stad & Stork 150 jaar van Heart Gallery; Thrill The World dansevenement met ongeveer 1.200 kinderen die dansen op Thriller op het marktplein en Reuring in de Stad op 5 mei.

Iedereen kan een Stadscheque formulier aanvragen via een mailtje aan [email protected]. De aanvrager ontvangt een inschrijfformulier en uitleg retour. Initiatiefnemers met goede ideeën of projecten kunnen een bijdrage aanvragen van minimaal ¬ 250 tot maximaal ¬ 2.500 per project. Voorwaarde is wel dat het initiatief in 2018 gerealiseerd wordt.

De aanvragen voor de eerste toewijzingen moeten voor 31 mei 2018 zijn ingediend. Afhankelijk van de toekenningen in de eerste ronde kunnen ook na 31 mei nog initiatieven gehonoreerd worden. De ingediende ideeën worden getoetst door de beoordelingscommissie op haalbaarheid en de impuls voor de binnenstad.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.