Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Fonds voor goedkope tickets €˜Stork! €™

339496 radio storkfeest 1

HENGELO Er komt een fonds waarmee gepensioneerden van Stork voor de helft van de toegangsprijs het theaterspektakel Stork! kunnen bezoeken. Bij Stichting Gepensioneerden Stork Hengelo wordt daartoe een bankrekening geopend, waarop iedereen een bijdrage kan overmaken. Zo ontstaat een subsidiepotje voor goedkopere tickets.

De bedenker van dit plan is producent Gerard Cornelisse van het grote theaterstuk, dat van 21 augustus tot 23 september wordt opgevoerd op het braakliggende oude industrieterrein bij Siemens, in het kader van 150 jaar Stork. Cornelisse reageert hiermee op een ingezonden stuk van Hengeloër Gerard van Duursen, vorige week in De Twentsche Courant Tubantia.

Van Duursen vindt de entreeprijs van 55 euro namelijk een hoop geld voor iemand met alleen AOW en misschien een klein pensioen. En ook voor een gezin met een minimum-inkomen.' Hij juicht de oprichting van het fonds toe, maar hij wil dat niet beperkt zien tot Stork-gepensioneerden: ook de minima moeten er gebruik van kunnen maken, vindt hij. Cornelisse ziet die mogelijkheden wel, mits er geld overblijft.

De doelgroep bestaat uit de 400 actieve leden van de gepensioneerdenclub, geeft voorzitter Dick Kissing aan. Ze zouden voor de helft van de entreeprijs een voorstelling moeten kunnen bijwonen. Wat Kissing betreft doet ook Stork NV zelf een duit in het zakje, evenals het Hengelose bedrijfsleven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.