Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Judoka €™s Judoschool Haagsma in de prijzen op prestigieus toernooi in Stiens

339436 Twan Cremer links en Matyas Tinkoczij tweede van rechts hadden net als vele andere judokas van Haagsma prijs op judotoernooi de Friese Masters in Stiens

Judoschool Haagsma was zaterdag aanwezig bij de Friese Masters in Stiens. Dit internationale toernooi kent elk jaar weer een topbezetting met vele buitenlandse judoka s en de sterkere judoclubs uit het noorden van ons eigen land. Dilara Sahin (-70 kg) en Rian Meijers (-46 kg) werden kampioen.

Rian stormde - net als Luca Richardson (-34 kg) - met mooie scores snel door naar de halve finale. Met al één been in de finale maakte Luca helaas een dure fout, waardoor hij enkel nog kon gaan voor brons. Dat sleepte hij in de wacht door in zijn laatste partij te scoren met een prachtige uchi-mata (heuptechniek). Rian winst zijn halve finale te winnen en stond daarna lijnrecht tegenover zijn Franse rivaal. Met een ko-uchi-makikomi (offerworp) veroverde hij de eerste podiumplek. Finalepartijen waren er ook voor Bente Egeter (-70 kg), Renske Uijthof (-82 kg), Twan Cremer (-46 kg) en Finn Veldman (-81 kg). Zij haalden allevier zilver. Lisa van der Meijden (-52 kg), Bob Tijhuis (-46 kg), Matyas Tinkoczij (-46 kg) en Guido Kikkert (-73 kg) mochten het brons meenemen naar huis.

Foto: Twan Cremer (links) en Matyas Tinkoczij (tweede van rechts) hadden net als vele andere judoka s van Haagsma prijs op judotoernooi de Friese Masters in Stiens.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.