Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

ProHengelo, VVD, SP en D66 beoogde Hengelose coalitie

338330 politiek informatie boomkamp

Informateur Wim Boomkamp heeft, in opdracht van ProHengelo, de informatiefase voor de gemeente Hengelo afgerond. Zijn conclusie is dat een coalitie van ProHengelo, VVD, SP en D66 de voorkeur heeft. Deze vier partijen hebben samen met 20 van de 37 zetels in de gemeenteraad, dus een ruime meerderheid. Daarnaast zou een dergelijke coalitie een juiste afspiegeling zijn van onder meer lokaal/overig, winnaars/verliezers, progressief/conservatief.

Bas van Wakeren, lijsttrekker van ProHengelo geeft aan: Wij hebben met deze vier partijen onderling een groot vertrouwen naar elkaar uitgesproken om van de samenwerking een succes te maken en daarmee voor en met de stad Hengelo het juiste te doen.

De beoogde coalitie spreekt nadrukkelijk de wens uit om in de komende raadsperiode constructief met alle partijen in de raad te willen samenwerken. De partijen hebben afgesproken dat het beoogde college zal bestaan uit vier wethouders. Boomkamp gaat nu op verzoek van ProHengelo als formateur werken aan een akkoord op hoofdlijnen. De vier partijen hebben aangegeven dat het eindproduct van de formatiefase een akkoord moet zijn dat op onderdelen ruimte laat voor samenwerking met de stad en de gehele raad.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.