Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Maandag 9 april in Hengeloos Peil: Oud-raadsleden over wat de stad nodig heeft en de toekomst van de Twentsewens Ambulance

335680 hengeloos peil1 logo 3

De Twentsewens Ambulance wil weer terug naar Hengelo. En vier oud-politici die hun gedachten laten gaan over wat de stad nodig heeft komende jaren. Dat zijn de onderwerpen in Hengeloos Peil maandagavond.

De Twentse gemeenten en het gemeentelijk samenwerkingsverband Regio Twente moeten de handen ineen slaan om de stichting Twentsewens Ambulance uit de brand te helpen. Nog maar kort geleden schreef fractievoorzitter Bas van Wakeren van ProHengelo dat in een brief aan het Hengelose college van burgemeester en wethouders.

Voorzitter Cor Havelaar van de wensambulance is maandag in politiek café Hengeloos Peil om toe te lichten waarom hij het liefst in het gezondheidspark in Hengelo een onderkomen zou willen vinden. Ook cardioloog Sala Saïd van de Ziekenhuisgroep Twente, vice-voorzitter, neemt deel aan de discussie. Het college van B en W heeft inmiddels laten weten geen mogelijkheid te zien om de ambulance op welke manier ook steun te verlenen.

De Twentsewens Ambulance vervult wensen van mensen met een langdurige ziekte en mensen in de terminale levensfase. Eind november werd het Enschedese onderkomen van de stichting door brand grotendeels verwoest. Omdat de stichting in de hele regio actief is moeten volgens Van Wakeren de Twentse gemeenten samen op zoek naar een oplossing.

Oud-politici Maureen Muller (CDA), Leo Janssen (Lokaal-Hengelo), Stan Horsthuis (Lijst Horsthuis) en Egbert Alkema (ChristenUnie) zitten in het tweede blok aan tafel. Zij laten hun gedachten gaan over de belangrijke onderwerpen in de stad zoals die de komende jaren gaan spelen.

De column is dit keer in handen van vertrekkend wethouder Jan Bron, ook jarenlang PvdA-gemeenteraadslid. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door singer-songwriter Jikke Schepers. Ze is 18 jaar en ze geldt als een veelbelovend artieste. Ze begeleidt zichzelf op de gitaar.

Brasserie Politiek café Hengeloos Peil is een initiatief van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo FM en de schouwburg Hengelo. Het programma in brasserie So Nice van de schouwburg begint maandag om 19.00 uur en wordt live uitgezonden via de radio. Later in de week is de televisie-registratie te zien op de lokale zender. De presentatie is in handen van Esther Rouwenhorst en Gerard Smink.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.