Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Sluiscomplex Hengelo vanaf 5 april gesloten voor renovatie

335619 sluis hengelo

Het onderhoud aan het sluiscomplex in Hengelo is van start gegaan. Rijkswaterstaat neemt zowel de sluizen in Delden als Hengelo onder handen. De werkzaamheden in Delden starten 9 april. Door de renovatie is een maand lang geen scheepvaart mogelijk.

Bij beiden sluizen worden de huidige sluisdeuren worden vervangen of gerenoveerd. Ook de hele elektrische installatie voor de bediening en besturing wordt vervangen. In Delden krijgt de stalen sluiskolk een opknapbeurt en worden de ankerstangen vervangen die ervoor zorgen dat de sluiswanden goed op hun plek blijven.

Ook de gemaalcomplexen zelf krijgen een opknapbeurt. Zo worden de pompen en aandrijving vervangen. In Hengelo hebben de oude dieselmotoren hun langste tijd gehad. Ze worden vervangen door elektromotoren. Deze zijn stiller, betrouwbaarder en hebben minder uitstoot van CO2.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.