Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Zorgen SP Hengelo over coulissenlandschap

335467 radio landschap

HENGELO De Hengelose SP is bezorgd over de bedreiging van het Twentse coulissenlandschap en kijkt daarbij ongerust naar een incident aan de Camphuysenstraat aan de rand van Groot Driene, waar enkele bewoners bezwaar maken tegen het illegaal rooien van een houtwal. Hierbij is door de gemeente terecht opgetreden en wordt er daar mogen we van uit gaan - in de komende tijd gehandhaafd , aldus de SP.

Maar wat als er geen kritische en alerte bewoners in de buurt zijn? Dan kunnen er zo maar grote aanslagen op het buitengebied worden gepleegd , schrijft fractielid Vincent Mulder aan het Hengelose college van B en W. De gemeente heeft een bijzondere verantwoordelijkheid voor het behoud van het coulissenlandschap, laat hij het college weten.

Het ruime buitengebied van Hengelo maakt deel uit van een prachtig cultuurlandschap, het Twentse landschap, waardoor Twente als toeristisch gebied door Twentenaren en mensen van buiten Twente zeer wordt gewaardeerd.

In dat licht heeft ook de gemeente Hengelo een bijzondere verantwoordelijkheid voor het behoud van dit coulissenlandschap. En dat dit aan bedreiging onderhevig is moge duidelijk zijn uit de toenemende behoefte bij banken en de agrarische industrie naar schaalvergroting, ruilverkaveling en grootschalige efficiëntie , aldus Mulder.

Hij wil weten of het college de zorgen van de SP deelt en welke maatregelen het wil nemen om het coulissenschap te behouden. En: Welke technieken als luchtfotocartografie, inzet van drones, google earth en inspecties ter plekke zet het college momenteel in om een aantasting van het landschap in de gemeente te voorkomen?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.