Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Koninklijke Muziekvereniging Excelsior huldigt bijzondere jubilarissen

335352 Jubilarissen Excelsior 03 04 2018

Koninklijke Muziekvereniging Excelsior heeft tijdens de orkestrepetitie in het Excelsiorhuis drie bijzondere jubilarissen gehuldigd. Jan Brummelman, Johan Nijland en Albert Jansen zijn op 1 april 1958 lid van Excelsior geworden en nu dus 60 jaar lid. Daarnaast viert Robert Schumacher zijn 40-jarig jubileum. Voor deze bijzondere huldiging kwam de heer Peters, bestuurslid van de muziekbond KNMO Overijssel, speciaal naar Hengelo.

Jan Brummelman begon op trompet en is later overgestapt op tuba/euphonium wat hij nu nog steeds speelt. Hij heeft ook veel opgetreden met de toenmalige boerenkapel. Brummelman heeft in de loop der jaren vele functies bekleed, waaronder het verzorgen van de PR en heeft meer dan 25 jaar als penningmeester in het bestuur gezeten. De laatste jaren is hij beheerder van het clubhuis.

Johan Nijland is destijds begonnen op tenorsax, maar heeft zich ook vele andere instrumenten eigen gemaakt. Nijland heeft vele bestuursfuncties bekleed waaronder die van voorzitter. Ook was hij vele jaren bibliothecaris en zorgde er altijd voor dat er weer nieuwe muziek op de lessenaar stond. In 2002 is hij Koninklijk onderscheiden. Om gezondheidsredenen blaast Johan niet meer mee in het orkest maar is nog wel actief betrokken bij Excelsior en ook bij het Overijssels Senioren Orkest.

Albert Jansen was hoornblazer bij de drumband van Excelsior. Hij speelt momenteel al weer jaren de grote trom bij Clatch, de slagwerkgroep van Excelsior. Ook is hij drummer geweest in de toenmalige boerenkapel. Ook Albert heeft meer dan 25 jaar in het bestuur gezeten. Als tweede secretaris en is nu samen met Jan Brummelman al weer vele jaren beheerder van het clubhuis. In 2003 is hij Koninklijk onderscheiden.

Robert Schumacher, veertig jaar lid van de vereniging, is eerste klarinettist in het orkest van Excelsior. Hij heeft het klarinetspelen niet van een vreemde, zijn beide ouders zijn ook klarinettist in het orkest. Sinds kort speelt zijn dochter ook mee op saxofoon.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.