Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Wim Boomkamp informateur in Hengelo

333820 stadkantoor hengelo

ProHengelo heeft Wim Boomkamp bereid gevonden om de rol van informateur op zich te nemen. In opdracht van ProHengelo verkent hij de mogelijkheid om een brede en stabiele coalitie van vier of vijf partijen te vormen. Boomkamp is met name bekend als oud-voorzitter van het College van Bestuur van Saxion Hogescholen, waar hij in december 2017 afscheid nam.

Vanmiddag hebben de elf partijen die zitting nemen in de Hengelose gemeenteraad gesproken, onder leiding van burgemeester Sander Schelberg, over het proces van de informatiefase. ProHengelo behaalde vorige week bij de verkiezingen de meeste stemmen en mag nu het voortouw nemen in de informatiefase

Alle elf partijen staan achter de keuze voor deze informateur. Lijsttrekker Bas van Wakeren, ProHengelo: We zijn blij dat we in Wim iemand hebben gevonden die gezaghebbend is en wat verder weg van de Hengelose politiek staat. We hebben er vertrouwen in dat hij op basis van gesprekken met alle elf partijen tot een goed resultaat komt.'

Boomkamp geeft binnen enkele weken aan welke coalitie, op basis van zijn verkenning, de voorkeur geniet. Ook brengt hij advies uit over de wijze waarop een akkoord tot stand kan komen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.